Reiki info

Letterlijk betekent Reiki universele levensenergie en is een methode die door lichte aanraking van de Reikitherapeut met de handen op of net boven je lichaam voor rust en ontspanning zorgt. Naast de Hands On Healing zijn de Reiki Precepts (Leefregels) en meditatie heel belangrijk helpen je om je mindset veranderen. Reiki is geen wondermiddel, ziek worden kunnen we allemaal maar het helpt je wel om ziekte en pijn of deze nu geestelijk of lichamelijk is beter aan te kunnen. Je raakt eigenlijk minder snel uit balans. Reiki werkt ook heel goed in combinatie met de Reguliere Gezondheidszorg en andere behandelingen.

Reiki is geen massage en er wordt geen druk op je lichaam uitgeoefend. Wanneer je je niet in balans  voelt of je ziek bent is Reiki een heerlijke ervaring. Het werkt  heel rustgevend en ontspannend, je slaapt beter en je kunt hetgeen je op uw pad hebt gekregen beter aan. Uiteraard is Reiki ook heerlijk wanneer er niets aan de hand is. Gewoon een moment van rust en ontspanning voor jezelf.


Waar komt Reiki vandaan?

De grondlegger van het Reiki systeem is de heer Mikao Usui. Hij werd geboren op 15 augustus 1865 en overleed op 9 maart 1926.
Hij heeft ongeveer 100 jaar geleden uitgebreid onderzoek gedaan naar het gebruik van Reiki en een systeem gemaakt dat voor en door iedereen gebruikt kan worden. Mikao Usui heeft de technieken eerst op zichzelf toepast en later op zijn familie en vrienden. Hij kwam erachter dat je door Reiki vooral rust en ontspanning kunt ervaren. Je hoofd leeg kunt maken en je een andere mindset krijgt. Hij is zijn ervaringen gaan delen met anderen en heeft ongeveer 2000 mensen Reiki aangeleerd en 16 studenten tot Master opgeleid. Deze Masters hebben Reiki ook weer overgedragen en hierdoor is Reiki over de hele wereld verspreidt. Reiki wordt in het westen ook steeds meer en meer bekend als ondersteuning van de reguliere gezondheidszorg. In de eerste plaats is een Reiki behandeling heel harmoniserend en ontspannend. Daarnaast kan Reiki door het stimuleren van het natuurlijk zelfhelend vermogen bij elke ziekte of aandoening ondersteuning bieden. Reiki is er voor iedereen, of je nu simpelweg toe bent aan ontspanning of bepaalde klachten hebt. Iedereen, van welke leeftijd of met welke ziekte dan ook. Ook pasgeboren baby’s of mensen aan het einde van hun leven hebben er baat bij.

Wat doet Reiki nog meer
De Universele Levensenergie zorgt voor een totale balans en zet je zelfhelend vermogen op zowel energetisch niveau, mentaal en fysiek niveau in beweging. Hieronder vindt je een aantal voorbeelden waarbij Reiki je kan ondersteunen.  Wil je meer weten of Reiki iets voor jou kan betekenen. Neem dan gerust contact op, ik geef je graag meer uitleg en ga graag in op je persoonlijke vragen.

Voorbeelden waarbij Reiki je kan ondersteunen
zelfvertrouwen te verbeteren en beter je eigen grenzen leren aangeven
versterkt je immuunsysteem
brengt je lichaam en geest in evenwicht
verlicht lichamelijke pijn
stimuleert het loslaten van afvalstoffen
brengt je organen, klieren en functies weer in balans
verbetert de bloedrukwaarden
ondersteunt bij acute en chronische klachten bijv. kwetsuren, astma, hoofdpijn, buikpijn, migraine
ondersteunt bij bijwerkingen van medicijnen
helpt het lichaam herstellen bij ziekte, na een operatie en bij chemotherapie
brengt diepe ontspanning en helpt het lichaam en de geest om stress en spanning los te laten
ondersteunt om beter te kunnen slapen
helpt om bewuster te leven
helpt je je gedrag, je gevoel en denkpatronen te veranderen
versterkt je levenskracht en vitaliteit
biedt ondersteuning bij angsten en fobieën
verbetert de intuïtie en bevordert de creativiteit
heft blokkades op en brengt je lichaam in harmonie en balans
bevordert spirituele groei en zorgt voor emotionele helderheid
laat onderdrukte gevoelens vrij komen
kan helpen bij het loslaten van verslavingen

Via tarieven vindt je meer informatie over de behandelingen, trainingen en workshops. Deze kan je daar ook direct bestellen. Nadat je bestelling bij mij binnen is neem ik contact op om een afspraak te maken. Uiteraard mag je ook altijd contact met mij opnemen.

Open chat
Heb je een vraag?
Powered by