Anne de Vrieslaan 65, Zeist
06-39892449
gewoonreiki@gmail.com

Een ervaring rijker

Ontdek jouw balans en kom thuis in jezelf

Een ervaring rijker

Circa 15 jaar geleden ben ik voor het eerst met Reiki in aanraking gekomen. Een vriendin van mij heeft mij toen twee maal een behandeling gegeven. Het deed destijds bij mij niets anders dan hoofdpijn creëren. Ik had toen zoiets: “het zal wel, ik geloof niet dat er iets is”. Zeker omdat dezelfde hoofdpijn toen al 10 jaar in mijn leven was.

Dit jaar via Social Deal ben ik weer opnieuw met Reiki in aanraking gekomen in het kader van: “baat het niet, schaadt het ook niet”. In het hele proces van mezelf weer op de rit krijgen leek me dit een juiste stap. Dit keer had ik van tevoren opgezocht wat het was. De praktijk waar ik toen geweest was sprak me niet aan, maar met Social Deal heb je niet zoveel keus. Ik kon me wel voor het eerst sinds jaren echt ontspannen, dus ik ben verder gaan zoeken.

Omdat ik zelf vermoedde dat ik goed vast zat van binnen ben ik op zoek gegaan naar een Reiki Master en na het vergelijken van een aantal internetpagina’s sprak de pagina van Gewoon Reiki mij het meeste aan. De recensie die ik las over dat het totaal niet zweverig was, was voor mij doorslaggevend. Ten slotte moest ik wel 30 jaar blokkades doorbreken en ben ik opgegroeid in een technische en logische omgeving: “wat je niet kan beredeneren en reproduceren bestaan.

Na een korte e-mailwisseling heb ik met Ilse een afspraak weten te maken voor een eerste kennismakingsbehandeling. Ze wist mij op mijn gemak te stellen en heeft me weer leren ontspannen.
Op dat moment twijfelde ik nog steeds over of Reiki wel bestond, maar ik wilde er niet meer mee stoppen.
De ontspanning en de rust die ik kreeg waren heerlijk.

Bij de derde afspraak viel het kwartje. Er kwam iets bij me binnen wat me bijna rechtop deed zitten op de behandeltafel. Ik was daar heel blij mee, want dat betekende dat er meer gebeurde dan alleen maar ontspanning. En dat had ik nodig. Sindsdien zijn de behandelingen heerlijk. Vaak zijn de behandelingen best intens, maar er is ruimte genoeg om aan te geven als het te veel wordt. De intuïtie van Ilse is daarbij ook handig, want ik heb nooit echt geleerd om tijdig op de rem te stappen.
Wat ik heel fijn vind is de rust die de ruimte uitstraalt, de gesprekken voor de behandeling en dat ik na de behandeling even de tijd krijg om terug te komen. Ook de mogelijkheid dat ik tussen de behandelingen door via Messenger contact kan hebben met Ilse over mijn ervaringen en na-effecten geeft mij rust.

Naar een aantal behandelingen heb ik besloten om ook zelf de cursus te volgen.
In samenspraak met Ilse hebben we toen een datum geprikt die wat verder in de toekomst lag, want ik wilde weer te hard lopen. Daarnaast is gekozen om alleen het stukje zelfbehandeling te doen. Tijdens de afstemming voelde ik wel iets door me heen gaan, maar de zuivering leek niet veel te doen (werd alleen wat misselijk door brandend maagzuur)… tot de 3e week. Door wel iedere dag een zelfbehandeling te starten en regelmatig korte meditaties te doen knapte in de 3e week duidelijk een blokkade en ben ik echt begonnen met loslaten. Ik had toen ook pas het gevoel dat de afstemming daadwerkelijk startte. De zelfbehandelingen gaven ineens meer rust, mijn lichaam ging trillen en ik had het gevoel dat ik uit elkaar zou springen als ik niet wat ‘liefde’ kwijt kon. Het is niet altijd een fijn gevoel, maar toch ben ik er super blij mee! Iedere dag leer ik meer van mezelf over hoe ik hier nu mee om kan gaan en hoe ik de ‘liefde’ ook aan mezelf kan geven. Ook komen er nu langzaam inzichten over wat er gebeurd is in het verleden.

Waar komen de blokkades vandaan? Wanneer zijn die er gekomen? Maar ook: Waarom heb ik bepaalde keuzes gemaakt? Dat laatste komt nu meer naar boven, omdat ik bewuster keuzes ga maken en de keuzes zijn vaak hetzelfde als die ik vroeger moest maken. Toen bleef ik bij optie 1 steken, nu bedenk ik even wat optie 1 is en ga ik ook vaker voor optie 2. Die doet soms op dat moment meer ‘pijn’, maar is uiteindelijk wel gezonder voor me op de lange termijn.

Geen reacties

Geef een reactie