Anne de Vrieslaan 65, Zeist
06-39892449
gewoonreiki@gmail.com

Sauna & Massage

Ontdek jouw balans en kom thuis in jezelf

Sauna & Massage

Bij Praktijk Gewoon Reiki Zeist is het mogelijk om een combinatie te boeken van een saunabezoek en een behandeling.

Het voordeel van een saunabehandeling in combinatie met een massage of reikisessie zorgt voor nog meer ontspanning. Bestel je een saunabezoek met een massage dan zullen de oliën nog beter worden opgenomen door de huid. Zo zal de olie nog beter haar werk kunnen doen.

Wil je gebruik maken van de sauna in combinatie met een massage dan adviseer ik je om eerst gebruik te maken van de sauna en daarna de behandeling te starten. Zeker bij een massage.

Bezoek van de sauna
Hang je badjas en handdoeken op. leg je badlaken in de volledige lengte van de bank.

In de warmte ga je transpireren en in droge ruimten vang je je zweet goed op in je eigen handdoek. Zorg er dus voor dat je volledig en goed op je eigen badlaken gaat liggen of zitten, ook je voeten!

Warme lucht stijgt. Dit merkt je voornamelijk in de droge Finse sauna. Kies daar altijd voor een bank in het midden (hoogte) of bovenin. Ontdek zelf wat je als prettig ervaart. Je kunt altijd in hoogte zakken of juist klimmen! 

Probeer, als volwassene, minimaal 8 minuten in de warmte te blijven. Kinderen mogen iets korter. Het is namelijk de bedoeling dat de warmte je lichaamstemperatuur omhoog brengt en bij kinderen gaat dit gewoon sneller. Op het moment dat je lichaamstemperatuur is opgelopen tot ongeveer 38,5 graad Celsius ga je je wat onbehaaglijk voelen. Dat is het teken om de warmte te verlaten! Over het algemeen ervaren volwassenen dit tussen de 8 en 12 minuten, maar mensen die goed tegen de warmte kunnen zitten soms wel 15 tot zelfs 20 minuten voordat dit gebeurt. Luisteren naar je eigen lichaam is het allerbelangrijkste.

Neem je rust

Na de afkoeling is het belangrijk om je lichaam minimaal een kwartier rust te gunnen. Even ergens gezellig gaan zitten of ontspannen liggen. Pak een tijdschrift of boek en kom even tot jezelf.

Voldoende drinken is ook belangrijk. Je kunt rustig 300 ml tot wel 500 ml zweet zijn kwijt geraakt tijdens een saunaronde. We hebben wel wat reserve vocht in ons lichaam, maar we moeten het weer aanvullen. Net als bij intensief sporten. Voel je je na een sauna-ronde wat futloos, neem dan een glas vers geperst sinaasappelsap. Het kleine beetje kalium dat daar in zit is waarschijnlijk net dat wat je lichaam op dat moment nodig heeft. 

Eten

Voldoende eten is ook belangrijk. Hiermee bedoelen wij dat het onverstandig is om met een lege maag de sauna in te gaan. Maar ook een te volle maag is niet goed. Je lichaam zal veel energie (bloed) nodig hebben om het lichaam in hoge temperaturen te koelen. Ook onze spijsvertering heeft bloed nodig. Indien dit samen moet gaan kan ons lichaam het best lastig krijgen. Liever dus drie keer een kleiner hapje verdeelt over de sauna-dag, dan een drie gangen diner voor de sauna! 

Prijs

Een saunabezoek incl. een Ayurvedische Wellness Massage bedraagt € 60,00. Handdoeken, badjas en gebruik van de douche zijn inbegrepen. De sauna is alleen in combinatie met een massage te bestellen!

Bestellen

Bestel hier jouw Sauna & Massage

Ayurveda betekent kennis van het leven. Ayurveda speelt net als Reiki een belangrijke rol om in balans te komen en te blijven.

Naast een Ayurvedische Wellness Massage is een gezonde levensstijl belangrijk om je lichaam en geest gezond te houden.

Voordelen

De voordelen van een massage zijn heel divers. Het helpt je beter in balans te zijn. En werkt dus op mentaal als fysiek niveau. Daarnaast is olie is voeding voor het lichaam. Het laat je huid stralen en geeft je huid wat het nodig heeft.

Massage olie

Verwarmde olie zorgt voor een goede bloedsomloop en lichaamsfuncties worden zo gestimuleerd. Eventuele afvalstoffen worden losgemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van olie op basis van de Ayurvedische Dosha’s: Pitta, Kapha en Vata.

Let op: Sommige oliën kunnen een donkere verkleuring op kleding veroorzaken. Rekening houden met je kleding is aan te raden.

Welke vormen van massage zijn er

Meer informatie over de prijzen van alle behandelingen en de cursussen die Praktijk Gewoon Reiki Zeist biedt vindt je via Prijzen.

Aan wie wordt deze massage gegeven

Volgens de Ayurvedische traditie worden vrouwen door vrouwen gemasseerd en mannen door mannen. Praktijk Gewoon Reiki Zeist & Shop zet deze traditie graag voort.

* Elke behandeling is persoonlijk en zal ook anders kunnen verlopen.

Tijd

Het is slim om ruim tijd in te plannen voor jezelf na de behandeling. Zo kan je nog heerlijk nagenieten en kan de olie nog beter haar werk kan doen. De behandeling zelf duurt ongeveer een half uur tot een uur.

Bestel HIER jouw Ayurvedische Wellness Massage en ik neem contact met je op voor een afspraak. Wil je eerst contact met mij dan kan je mij bereiken via mijn contactformulier of via 06-39892449.