Vrouw en overgang

Inmiddels heb ik zelf al een aantal jaren ervaring met Reiki tijdens de overgang en sta ik ik er iedere keer weer van versteld wat Reiki voor je kan betekenen.

Hoe het helpt ontspannen, hoe je hoofdpijn en stress kan verminderen maar ook de hormonen weer beter in balans brengen. Laat dat nou net het gene zijn wat er in de overgang zo opspeelt. Tijdens de overgang vermindert de hoeveelheid vrouwelijke hormonen (oestrogeen en progesteron ) in je lichaam. Daardoor kunnen klachten ontstaan.

Het is daarom heel belangrijk om te zorgen dat je goed slaapt en overdag ontspannen bent, goed en gezond eet, en beweegt. Reiki kan je helpen je te ontspannen en goed te slapen. Hierdoor kunnen een aantal klachten zoals een depressief gevoel, je angstig en gespannen voelen verminderen. Hierdoor zal je merken dat je beter in je vel komt.

De overgang is ook een periode van het veranderen van oude patronen. Je gedrag en interesses kunnen veranderen. Ook dit proces kan de nodige stress met zich meebrengen. Wat gebeurd er allemaal met mij? Waarom ik voel ik of gedraag ik me zo? Waarom vindt hetgeen dat ik altijd zo graag deed minder leuk?

Naast de klachten die natuurlijk niet altijd even leuk zijn zie ik het ook wel als een uitdaging om mezelf weer te opnieuw te ontdekken. Het is een verandering, ontdek de kansen.

Elke vrouw komt in de overgang. De ene gaat er fluitend door heen en de ander heeft heel veel klachten.

Heb je klachten dan kan je deze verlichten door een Reikibehandeling.
Maar het is naast de Reiki behandeling natuurlijk heel fijn dat je je zelf elke dag een behandeling kunt geven.

Ik biedt je de tools om zelf aan de slag te kunnen en zo een betere balans te vinden.

Ben je in de overgang of wil je jezelf zo wie zo een behandeling kunnen geven? Neem dan contact op ik help je graag!

Bespreek eventuele klachten uiteraard ook met je huisarts.
Soms kan er meer nodig zijn. Reiki is geen wondermiddel maar een ondersteuning.

Open chat
Heb je een vraag?